Зошто Zirconia коронки?

  • Најдобар естетски резултат: доволно проѕирни за да бидат идентични со природните заби
  • Најдобра опција во случај на алергија: како без метална солуција се 100% неалергични
  • Долготрајна реставрација: направени од потраен и подолготраен материјал за разлика од други естетски решенија
  • Максимална јачина: отпорни на триење и абење
  • Биокомпатибилност: не предизвикуваат несакани реакции во човечкото тел
  • Прецизност: специјалната компјутерска CAD/CAM технологија гарантира извонредни естетски резултати и перфектно одговарање на изработката со природниот заб или имплантот.

За CAD/CAM технологијата

Zirconia коронките се дизајнираат и произведуваат со специјална компјутерска CAD/CAM технологија која обезбедува најдобра прецизност покрај другите бенефиции кои не можат да се гарантираат со другите конвенционални методи на изработување. Совршениот резултат е постигнат за многу краток временски период поради дигитализација на сите фази од изработувањето. Zirconia коронките изработени од нашата стоматолошка ординација се направени од премиум стоматолошки материјали.

Метал керамички наспроти циркониумски коронки

Иако метал керамичките коронки имаат многу предности, поради феноменот на темна линија на работ на коронката што во некои случаи се појавува, тие не претставуваат најдобро решение од поглед на естетиката.

Карактеристики Zirconia коронки Метал керамички коронки
Биокомпатибилност Одлични
Добри
Естетика Одлични
Многу добри
Прецизност Одлични
Многу добри
Боја Одлични
Многу добри
Издржливост Одлични
Одлични
Алергија на метал Не
5-18%